Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2015 uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt maandagmiddag 30 november de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2015 uit aan architect Francine Houben in Muziekgebouw aan 't IJ in  Amsterdam. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op gebied van cultuur of natuur in Nederland. Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. 

Beeld: ©ANP / Jerry Lampen
Amsterdam, 30 november 2015: Koningin Máxima reikt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2015 uit aan architect Francine Houben in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Het Cultuurfonds heeft de prijs toegekend aan Francine Houben vanwege haar decennialange staat van dienst als internationaal architect. Haar gebouwen kenmerken zich door een combinatie van esthetiek, vriendelijkheid en gastvrijheid, aldus het Cultuurfonds.

Eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn: Johan Simons (2014), Piet Oudolf (2013), Lidewij Edelkoort (2012), Anton Corbijn (2011) en het Orkest van de Achttiende Eeuw (2010).

RVD, nr. 344