Koningin Máxima ontslagen uit Bronovo Ziekenhuis

Hare Majesteit Koningin Máxima is vandaag ontslagen uit het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Haar behandelend arts acht haar gezondheid dermate verbeterd dat zij thuis verder mag aansterken. Koningin Máxima zal het in de komende tijd iets rustiger aan doen. Dit zal in sommige gevallen leiden tot aanpassingen in haar agenda. Wanneer dit aan de orde is zal tijdig met externe betrokkenen worden gecommuniceerd.

Tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China werd bij Koningin Máxima nierbekkenontsteking geconstateerd. Toen medicatie niet snel genoeg aansloeg en de koorts aanhield werd in overleg met artsen besloten dat zij vervroegd zou terugkeren naar Nederland. Daar volgde een opname in het Bronovo Ziekenhuis op woensdagochtend 28 oktober.

RVD, nr. 347