Koningin Máxima bij lancering 'SME Finance Forum' van Global Partnership for Financial Inclusion in Antalya

Hare Majesteit Koningin Máxima is voornemens om zondag 15 november een toespraak te houden bij de lancering van het 'SME Finance Forum's global membership network' van het Global Partnerschip for Financial Inclusion (GPFI) tijdens de G20 top in Antalya. Turkije is dit jaar voorzitter van de G20. Het 'SME Finance Forum' is een centrum voor kennisuitwisseling en netwerken om wereldwijd de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf te bevorderen.

De lancering van het 'SME Finance Forum' is het resultaat van de afspraken die op advies van de GPFI tijdens de G20 top in 2012 in Mexico zijn gemaakt om de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf (MKB) te stimuleren. Het MKB is wereldwijd van belang voor banengroei en de ontwikkeling van de economie, aldus de VN. Het 'SME Finance Forum' is een publiek-private samenwerking met vertegenwoordigers van financiële organisaties, regelgevende instanties en bedrijven in de technisch financiële sector. Naast netwerken staat kennisuitwisseling centraal evenals het delen van praktijkvoorbeelden. Het forum zal jaarlijks bijeen komen.

Koningin Máxima heeft samen met de viceminister-president voor Economische en Financiële Zaken van Turkije, de heer Cevdet Yilmaz, het gastheerschap van de bijeenkomst. Zij doet dit in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en als erevoorzitter van het 'Global Partnership for Financial Inclusion'.

De G20 is een internationaal forum dat bestaat uit de 19 grootste nationale economieën en de Europese Unie. De G20 heeft tot doel bij te dragen aan wereldwijde economische groei en ontwikkeling. De GPFI richt zich binnen de G20 in het bijzonder op het verbeteren van toegang tot financiële diensten.

RVD, nr. 358