President Porosjenko van Oekraïne brengt bezoek aan Nederland

President Porosjenko van Oekraïne brengt 26 en 27 november 2015 een bezoek aan Nederland. Tijdens dit bezoek wordt de president onder anderen in audiëntie ontvangen door Zijne Majesteit de Koning en heeft hij een ontmoeting met minister-president Rutte. Het is de eerste keer sinds zijn aantreden in 2014 dat president Porosjenko Nederland bezoekt.

President Porosjenko van Oekraïne brengt bezoek aan Nederland
Beeld: ©ANP / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander ontvangt President Porosjenko van Oekraïne.

De Oekraïense president wordt donderdag 26 november door minister-president Rutte op het Catshuis ontvangen voor een werklunch. Tijdens deze ontmoeting zullen onder meer de bilaterale betrekkingen en de recente ontwikkelingen in Oekraïne aan de orde komen. Bij de lunch zijn onder andere ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken en zijn Oekraïense collega Klimkin aanwezig.

Later die dag wordt president Porosjenko in audiëntie ontvangen door Zijne Majesteit de Koning op de Eikenhorst in Wassenaar.