Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn woensdag 16 maart 2016 aanwezig bij de uitreiking van de tweede Prins Friso Ingenieursprijs op de Hogeschool Inholland Delft. De prijs van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is voor ingenieurs die zich onderscheiden in innoverend vermogen, ondernemerschap, persoonlijkheid en maatschappelijke impact. De finalisten zijn ir. Laura Klauss (Better Future Factory), dr. ir. Rutger de Graaf-van Dinther (BLUE21) en dr. ir. Tim Horeman-Franse (MediShield BV).

""
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek
Prinses Beatrix en Prinses Mabel poseren met de finalisten.

De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Met deze prijs wil KIVI ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen. De prijs draagt sinds 2015 de naam Prins Friso Ingenieursprijs. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI.

Het KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI ondersteunt ingenieurs in hun beroepsuitoefening en biedt hen een platform voor dialoog over het vinden van technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

RVD, nr. 23