Koning met staatssecretaris Wiebes op werkbezoek bij de Belastingdienst

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdagmorgen 24 maart samen met staatssecretaris Wiebes van Financiën een werkbezoek gebracht aan de Belastingdienst in Utrecht. Het werkbezoek gaf inzicht in de dagelijkse praktijk van medewerkers en de uitdagingen waarmee zij te maken krijgen. Op de locatie aan de Orteliuslaan vindt een groot deel van de uitvoering plaats, waaronder dat van de teams Midden- en Kleinbedrijf, Grote ondernemingen en Semi Massale Processen.

""

Utrecht, 24 maart 2016: Koning samen staatssecretaris Wiebes op werkbezoek bij de Belastingdienst

Tijdens een rondleiding is met Belastingdienstmedewerkers gesproken over veranderingen in hun werkzaamheden, met name in de administratieve automatisering. Ook is er gesproken over thema's als 'vertrouwen versus controle' en de rol van 'mens en machine' bij toezicht en handhaving. Daarnaast werd een toelichting gegeven op de rol die de afdeling Data & Analytics speelt bij het moderniseren en efficiënter werken van de Belastingdienst. Deze afdeling maakt steeds meer gebruik van hedendaagse data-analyse om belastingplichtigen op een gerichte manier te selecteren voor controle.

Het bezoek met staatssecretaris Wiebes maakt deel uit van een reeks werkbezoeken van de Koning met staatssecretarissen, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn of haar ministerie laat zien. Deze reeks is het vervolg op een serie werkbezoeken die de Koning afgelopen jaar heeft afgelegd met ministers.

RVD, nr. 63