Koningin Máxima bij start Kansen Krijgen Kansen Pakken

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagmiddag 19 mei in Utrecht aanwezig bij de start van de landelijke activiteitenweek 'Kansen Krijgen Kansen Pakken'. Het project laat zien hoe jonge mensen met een niet-westerse achtergrond barrières hebben overwonnen en kansen hebben gepakt.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Sinan Uydur
Koningin Máxima poseert met een groepje jongeren.

'Kansen Krijgen Kansen Pakken' bestaat uit een documentaire drieluik (NTR), educatieve clips en landelijke activiteiten. Dit initiatief van regisseur Ireen van Ditshuyzen en producent MOONDOCS gaat over jonge Nederlanders die zijn geworteld in de Nederlandse samenleving en tegelijk hun afkomst en culturele identiteit koesteren.

'Kansen Krijgen Kansen Pakken' wil bijdragen aan genuanceerde beeldvorming over bevolkingsgroepen en een andere manier van kijken voorstellen.

Met de start van het evenement begint een periode waarin scholen en maatschappelijke organisaties activiteiten organiseren zoals debatten en dialoogbijeenkomsten. De educatieve clips worden ingezet als starter van gesprekken om ingewikkelde thema’s en eigen ervaringen, overeenkomsten en verschillen bespreekbaar te maken.

Tijdens de opening geeft initiatiefnemer Ireen van Ditshuyzen een introductie op het project en wordt er een impressie van de documentaire getoond. Koningin Máxima gaat daarna in gesprek met een groepje studenten van MBO Utrecht over de thematiek van 'Kansen Krijgen Kansen Pakken'.

RVD. nr. 93