Koning bezoekt Nederlandse troepen Air Task Force Middle East

Zijne Majesteit de Koning bracht donderdag 12 mei een bezoek aan de Nederlandse troepen in Jordanië. Bij de Air Task Force Middle East zijn ongeveer 200 Nederlandse militairen actief in de strijd tegen ISIS als onderdeel van de brede internationale coalitie. De Koning werd vergezeld door Commandant der Strijdkrachten generaal T.A. Middendorp.

Koning Willem-Alexander en generaal Middendorp in gesprek met Nederlandse militairen.

Het bezoek startte met een ontmoeting met Zijne Majesteit Koning Abdullah II Bin Al-Hussein van het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië. Aansluitend bezocht het gezelschap de flight line en de operations area.

Vervolgens werd de Koning door de commandant Air Task Force Middle East, luitenant-kolonel-vlieger O. Bok, rondgeleid op de plek waar de Nederlandse F-16’s gestationeerd zijn. De Koning kreeg uitleg over de hoofdtaak van het F-16 detachement: het bestrijden van ISIS in Irak en Oost-Syrië door het leveren van luchtsteun aan grondtroepen en door het bombarderen van ISIS-doelen.

De Koning sloot zijn bezoek af in het legerkamp Snow City, het woon-, werk- en leefgebied van de Nederlandse en Belgische militairen. Hij kreeg een uitgebreide rondleiding langs de werkplekken en sprak met de militairen over hoe zij hun werk doen en over hun ervaringen. Het bezoek werd afgesloten met een ontmoeting met alle aanwezige militairen. 

RVD, nr. 110