Koninklijk Paar en minister-president ontvangen medaillewinnaars Olympische Zomerspelen 2016

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte ontvangen woensdag 24 augustus de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro. Het Koninklijk Paar ontvangt de sporters op Paleis Noordeinde. De minister-president ontvangt de winnaars op het ministerie van Algemene Zaken.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF verzorgen op deze dag het officiële huldigingsprogramma voor de Olympische medaillewinnaars in Den Haag. Na de ontvangst op het ministerie van Algemene Zaken worden de medaillewinnaars, hun coaches en begeleiders gehuldigd in de Ridderzaal waar minister-president Rutte, minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF voorzitter Bolhuis en chef de mission Hendriks hen toespreken. Vervolgens is er de ontvangst op Paleis Noordeinde.

RVD, nr. 172

Den Haag: 24 augustus 2016: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvangen de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro. Het Koninklijk Paar ontvangt de sporters op Paleis Noordeinde.