Koningen openen Vlaams-Nederlands paviljoen op Frankfurter Buchmesse

Zijne Majesteit de Koning opent dinsdag 18 oktober 2016 samen met Zijne Majesteit Koning Filip der Belgen het Nederlands-Vlaams paviljoen op de Frankfurter Buchmesse. Nederland en Vlaanderen zijn samen eregast van de Buchmesse 2016. Ook Hare Majesteit Koningin Mathilde is aanwezig.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Remko de Waal
Koning Willem-Alexander opent samen met Koning Filip van Belgie het Vlaamse/Nederlandse paviljoen op de Frankfurter Buchmesse.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is één van de sprekers tijdens de opening van de Buchmesse.

Onder het motto Dit is wat we delen presenteren Nederland en Vlaanderen meer dan 70 auteurs op de Frankfurter Buchmesse en op podia in de stad. In totaal verschijnen in de aanloop naar de beurs meer dan 300 Duitse vertalingen van Nederlandstalige literatuur in alle genres, zowel klassieken als werk van de nieuwste generaties auteurs.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Remko de Waal
Koning Willem-Alexander poseert samen met Koning Filip en Koningin Mathilde en andere prominenten voor een groepsfoto voorafgaand aan de opening van de Frankfurter Buchmesse.

Het ontwerp van het Nederlands-Vlaams paviljoen op de Buchmesse, met een oppervlakte van 2.300 m², heeft het idee van het Nederlandse en Vlaamse landschap als uitgangspunt: de weidsheid en openheid die een hoogtepunt bereikt aan de kust. Het paviljoen is ontworpen door het Nederlandse bureau The Cloud Collective en omvat een theater, een bioscoop, exposities, (literaire) virtual reality en een atelier waarin dagelijks een unieke uitgave wordt gemaakt.

De Frankfurter Buchmesse, die loopt van 19 tot en met 23 oktober 2016 is met 7.000 exploitanten en meer dan 280.000 bezoekers de grootste boekenvakbeurs ter wereld. Het vijfdaagse evenement trekt jaarlijks bijna 10.000 journalisten. In het weekend wordt de beurs ook voor publiek opengesteld, de doordeweekse dagen zijn voor het internationale boekenvak.

RVD, nr. 215

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Remko de Waal
Koning Willem-Alexander bekijkt samen met Koning Filip en Koningin Mathilde het Vlaams-Nederlandse paviljoen op de Frankfurter Buchmesse.