Prinses Beatrix bij officiële opening Nationaal Schoolontbijt

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is als beschermvrouwe van Jantje Beton aanwezig bij de aftrap van Het Nationaal Schoolontbijt op maandag 7 november in de Hortus botanicus in Leiden. Ieder jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat een donatie ontvangt: dit jaar is dat Jantje Beton. Het Nationaal Schoolontbijt richt zich op het verbeteren van ontbijtgedrag van basisscholieren en wordt voor de 14e keer georganiseerd.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Lex van Lieshout
Prinses Beatrix is aanwezig bij de officiële opening Nationaal Schoolontbijt.

Prinses Beatrix woont de officiële opening van Het Nationaal Schoolontbijt bij waar scholieren van een Leidse basisschool samen ontbijten in de Hortus botanicus. Na het ontbijt kunnen de kinderen spelen in de Hortus botanicus. Tijdens Het Nationaal Schoolontbijt krijgen ruim 520.000 kinderen op meer dan 2.700 basisscholen les over gezond ontbijten. Voor het ontbijt zijn pakketten samengesteld die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

De stichting Jantje Beton komt op voor het recht van alle kinderen in Nederland om dagelijks vrij en avontuurlijk buitenspelen en bewegen mogelijk te maken. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van deze stichting.

RVD, nr. 220