Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Philips

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 25 oktober een werkbezoek gebracht aan het Innovatie- en Productiecentrum van Koninklijke Philips N.V. in Best. Philips is de winnaar van de Koning Willem 1 prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf; een prijs die ondernemingen beloont voor goed ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Remko de Waal
Best, 25 oktober 2016: Koningin Máxima brengt een werkbezoek aan het Innovatie- en Productiecentrum van Koninklijke Philips N.V.

Tijdens haar bezoek kreeg Koningin Máxima uitleg over innovaties van Philips binnen de gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan is mobiele monitoring met behulp van een smartphone van zwangere vrouwen in afgelegen gebieden. Verloskundigen kunnen data en echobeelden van de zwangerschap delen met specialisten bij grotere ziekenhuizen, die op afstand meekijken om complicaties te voorkomen.  

Ook nam Koningin Máxima een kijkje in een hybride operatiekamer: daarin kunnen zowel operaties als radiologische ingrepen worden uitgevoerd. In een fabriekshal sprak zij met medewerkers over de röntgenapparatuur die zij voor digitale beeldgestuurde operaties produceren. Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met een aantal medewerkers van Philips in Best.

RVD, nr. 231