Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt vrijdagmiddag 2 december de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 uit aan documentairemaker Heddy Honigmann, in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland. Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden.

©Hollandse Hoogte, foto: Frank van Beek
Koningin Máxima reikt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 uit aan documentairemaker Heddy Honigmann.

Het Cultuurfonds heeft de prijs toegekend aan Heddy Honigmann vanwege haar omvangrijke oeuvre als internationaal toonaangevend documentairemaker. ”Met haar uitzonderlijke gave als interviewer kan Heddy Honigmann zowel de kracht als kwetsbaarheid van de mens uitlichten”, aldus het Cultuurfonds.
 
De eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn: Francine Houben (2015), Johan Simons (2014), Piet Oudolf (2013), Lidewij Edelkoort (2012), Anton Corbijn (2011) en het Orkest van de Achttiende Eeuw (2010).

RVD, nr. 233