Koningin Máxima bezoekt Digitale Werkplaats in Enschede

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt dinsdagmiddag 22 november de 'Digitale Werkplaats' in Hangar 11 op Vliegveld Twente. De Digitale Werkplaats is een tweedaags initiatief van Google Nederland, Qredits Microfinanciering Nederland en gemeenten om digitale vaardigheden bij ondernemers te stimuleren.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Piroschka van de Wouw
Koningin Máxima bezoekt de 'Digitale Werkplaats'.

Door toenemende digitalisering is kennis hierover onmisbaar voor ondernemers. Dit varieert van het vinden van klanten tot het zoeken naar de juiste financiering. De Digitale Werkplaats biedt een plenair programma en gratis workshops waarin ondernemers onder meer leren om online zaken te doen en meer groei te realiseren. Koningin Máxima woont het plenaire programma en één van de workshops bij. Aansluitend gaat zij in gesprek met ondernemers. De eerste Digitale Werkplaats vond plaats in 2015 in Eindhoven, gevolgd door Nijmegen, Groningen, Hilversum, Rotterdam en Den Haag.

Google richt zich met dit initiatief op het verbeteren van de manier waarop ondernemers in contact komen met informatie. Qredits is een non-profitorganisatie die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het starten of uitbreiden van hun bedrijf door het aanbieden van kredieten en coaching door professionals.

Koningin Máxima bezoekt de Digitale Werkplaats in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Het comité is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en richt zich onder meer op het vergroten van toegang tot financiering voor startende en bestaande ondernemers in combinatie met coaching. Ook richt het comité zich op het stimuleren van ondernemerschap in Nederland.

RVD, nr. 244