Koning bij 10 jaar landelijke Naturalisatiedag

Zijne Majesteit de Koning woont donderdagochtend 15 december in de Nieuwe Kerk in Den Haag de landelijke Naturalisatiedag bij, die voor het 10e jaar plaatsvindt.  

Beeld: ©Hollandse Hoogte / foto: Frank van Beek
Koning Willem-Alexander bij de 10e landelijke Naturalisatiedag in Den Haag.

Bij de landelijke Naturalisatiedag leggen de naturalisanten tijdens een feestelijke ceremonie een Verklaring van Verbondenheid af. Vervolgens ontvangen de nieuwe burgers als afronding van het integratieproces hun naturalisatiebesluit. Daarbij wordt ook stilgestaan bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De landelijke Naturalisatiedag wordt sinds 2006 op Koninkrijksdag gehouden. De gemeente Den Haag ontvangt dit jaar de 25.000e naturalisant.

Bij de ceremonie in Den Haag houden wethouder Rabin Baldewsingh (Integratie) en burgemeester Jozias van Aartsen een toespraak, leggen naturalisanten de Verklaring van Verbondenheid af en wordt een lied over Den Haag en het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus gezongen.

RVD, nr. 247