Koningin Máxima en Koningin Mathilde bezoeken Kamers met Kansen in Amsterdam

Hunne Majesteiten Koningin Máxima en Koningin Mathilde brachten op dinsdagochtend 29 november 2016 een werkbezoek aan Kamers met Kansen in Nieuw-West in Amsterdam. Het initiatief wordt gesteund door het Oranje Fonds en mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Frank van Beek
Koningin Máxima en Koningin Mathilde op bezoek bij Kamers met Kansen

Kamers met Kansen van welzijnsorganisatie Combiwel bereidt jongeren die voortijdig hun school hebben verlaten voor op een zelfstandig bestaan door hen een baan te bieden of  alsnog een diploma te laten halen. Daarbij biedt het project jongeren een veilige woonplek en individuele coaching. Na circa anderhalf jaar is de jongere zover dat zij/hij geheel zelfstandig kan wonen. In Amsterdam wordt samengewerkt met Albert Heijn, die jongeren intern opleidt en ook huiswerkklassen in de bedrijfskantines van de winkels organiseert. In de Kamers met Kansen in Amsterdam Nieuw-West verblijven 32 jongeren.

Koningin Máxima en Koningin Mathilde spraken tijdens hun bezoek met vertegenwoordigers van het Oranje Fonds en Combiwel over de problematiek van vroegtijdig schoolverlaters en de werkwijze van Kamers met Kansen. Aansluitend ontmoetten zij een aantal jongeren die in de kamers wonen en spraken met hen over hun ervaringen met het begeleid wonen, leren en werken. Tot slot bezochten zij een jongere in zijn woning.

Het bezoek van Koningin Máxima en Koningin Mathilde vond plaats in het kader van het staatsbezoek dat de Koning en Koningin der Belgen in Nederland afleggen van 28 tot en met 30 november.  Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.