Koningin Máxima ontvangt scouts op Paleis Noordeinde

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmorgen 6 december op Paleis Noordeinde 25 scouts van diverse scoutingverenigingen ontvangen. Zij kreeg van de scouts uitleg over verschillende maatschappelijke projecten die Scouting Nederland uitvoert. 

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP, foto: Bart Maat
Koningin Máxima krijgt van de scouts uitleg over verschillende maatschappelijke projecten die Scouting Nederland uitvoert.

Tijdens een rondetafelgesprek sprak Koningin Máxima met bestuurders van Scouting Nederland en projectleiders van deze Scoutingprojecten. Aansluitend maakte Koningin Máxima een ronde langs de projecten, waar scouts aan het woord kwamen om hun ervaringen te delen.
 
Er werden tijdens het bezoek drie maatschappelijke projecten toegelicht. Ten eerste een project waarbij scouts, met en zonder beperking, elkaar kunnen ontmoeten om te leren samen activiteiten te ondernemen. Ten tweede de samenwerking met het Leger des Heils, waardoor kinderen met weinig mogelijkheden om lid te worden van een club of vereniging kunnen deelnemen aan scouting.  En ten derde een project waarin talentvolle jonge vrijwilligers binnen Scouting Nederland training en coaching krijgen om hun talenten te ontwikkelen.
 
Scouting Nederland heeft meer dan 100.000 jeugdleden. Wekelijks komen kinderen en jongeren bijeen in meer dan duizend Scoutinggroepen voor activiteiten waarin ze worden uitgedaagd zichzelf te ontwikkelen. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

RVD, nr. 265