Koning brengt werkbezoek aan VeenLanden College Mijdrecht

Zijne Majesteit de Koning bracht vandaag een werkbezoek aan het VeenLanden College in Mijdrecht. Het bezoek stond in het teken van de leraar en het opleiden van toekomstige leraren in de school. Het VeenLanden College maakt als opleidingsschool deel uit van de Regionale Opleidingsschool Amstelland (ROSA). ROSA is een samenwerkingsverband van elf scholen in het voortgezet onderwijs in de regio en zes Amsterdamse lerarenopleidingen. De Koning sprak op het VeenLanden College met docenten in opleiding, beginnende docenten en ervaren docenten.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Remko de Waal
Koning Willem-Alexander in gesprek met studenten en docenten op het VeenLanden College in Mijdrecht.

Tijdens het eerste gesprek lichtten studenten toe waarom ze voor het beroep leraar hebben gekozen en hoe ze tegen hun toekomst als docent aankijken. De Koning sprak met ze over hun stage-ervaringen, de uitdagingen waar ze tegenaan lopen zoals werkdruk en de begeleiding die ze op het VeenLanden College krijgen. In het tweede gesprek met beginnend docenten kwamen onder andere de eigen verantwoordelijkheid, het contact met ouders en de coaching door ervaren collega’s aan bod. Onder hen waren zij-instromers die spraken over het behalen van bevoegdheden.

De begeleiding van studenten en nieuwe collega’s door ervaren docenten zorgt voor een goede verbinding tussen de school en de opleidingsinstituten. Deze verbinding was een van de onderwerpen tijdens het laatste gesprek met ervaren docenten en werkplekbegeleiders.

Voor de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in januari 2017 worden, naast enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen, dit jaar ook specifiek leraren uit het primair en voortgezet onderwijs uitgenodigd.

RVD, nr. 277