Koning opent vernieuwd zuivellaboratorium Qlip

Zijne Majesteit de Koning opent donderdag 26 januari in Zutphen de nieuwbouw van het zuivellaboratorium van Qlip. Het bedrijf richt zich op kwaliteitsborging in de nationale en internationale zuivelketen op de terreinen voedselveiligheid en -kwaliteit, voedselbeleving en
-verduurzaming.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Cees Elzenga
Koning Willem-Alexander opent de nieuwbouw van het zuivellaboratorium van Qlip.

Door de groei en ontwikkelingen in de internationale zuivelsector zijn de laboratoriumactiviteiten van Qlip de afgelopen jaren toegenomen. Met de nieuwbouw is een verdubbeling van de capaciteit van het chemisch en microbiologisch laboratorium gerealiseerd. Het bedrijft richt zich op kwaliteitsborging bij melkveehouderijen, de zuivelindustrie, handel en de detailhandel. Jaarlijks analyseert het bedrijf in opdracht van zuivelondernemingen en veeverbeteringsorganisaties bijna 15 miljoen rauwe melkmonsters van koeien en geiten. Ook worden er chemische en microbiologische analyses gedaan op zuivelproducten als kaas, boter, melkpoeder en zuigelingenvoeding. Het bedrijf beoordeelt verder het functioneren van kwaliteitssystemen in de melkveehouderij en zuivelsector en geeft hiervoor ook certificaten uit. Qlip is actief in Nederland, Europa en in toenemende mate in Aziƫ.

Na de opening van het zuivellaboratorium krijgt de Koning een rondleiding waar hij met de directie en medewerkers spreekt over hun werkzaamheden en de ontwikkelingen in de zuivelsector.

RVD, nr. 276