Koning bij filmpremière Double Play op IFFR

Zijne Majesteit de Koning woont vrijdagavond 27 januari in het Oude Luxor Theater tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) de wereldpremière bij van Double Play. Het is de verfilming van de roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion, geregisseerd door Ernest Dickerson. Met de première onderstreept het festival het culturele belang van Curaçao binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Vergroot afbeelding
Beeld: RVD
Rotterdam, 27 januari 2017: Koning Willem-Alexander bij filmpremière Double Play op IFFR.

In Double Play ontvouwt zich aan de hand van een ogenschijnlijk onschuldig dominospel een schets van de Antilliaanse maatschappij ten tijde van de transitie van Nederlandse koloniale overheersing naar autonoom zelfbestuur. De verfilming voegt aan het originele verhaal een hedendaags perspectief toe door de hoofdpersoon te laten terugblikken in de tijd. IFFR laat weten dat de film de smeltkroes van Curaçao toont: een verhaal over trots en vernedering, geld en liefde, ambitie en hoop. De Amerikaanse Dickerson regisseerde de verfilming met Caribische, Amerikaanse en Europese acteurs.

Koning Willem-Alexander woont de première bij en spreekt na afloop met de cast, producers en vertegenwoordigers van de Curaçaose gemeenschap in Rotterdam.

RVD, nr. 281

Vergroot afbeelding
Still uit de film Double Play.