Koning heropent Maritiem en Logistiek College De Ruyter

Zijne Majesteit de Koning heropent vrijdag 3 februari het gerenoveerde Maritiem en Logistiek College De Ruyter in Vlissingen. De Koning brengt daarnaast ook een werkbezoek aan het sleep- en bergingsbedrijf Multraship Towage & Salvage, waarmee het college een samenwerkingsverband heeft.

Koning Willem-Alexander tijdens de heropening van het gerenoveerde Maritiem en Logistiek College De Ruyter.

Het Maritiem en Logistiek College De Ruyter leidt studenten op tot onder meer stuurman en scheepswerktuigkundige. Dankzij de renovatie beschikken de studenten over lesfaciliteiten die passen bij het moderne onderwijsproces, waaronder nieuwe radar- en brugsimulatoren. Sinds 1903 wordt in Vlissingen maritiem onderwijs verzorgd.

Schepen van Rijkswaterstaat begroeten buiten de Koning.

Multraship Towage & Salvage verzorgt sleep- en bergingsdiensten in havens, kustgebieden en op zee. Het bedrijf biedt stageplaatsen aan studenten van het Maritiem en Logistiek College. Zij kunnen daardoor praktijkervaring  opdoen op hun vloot van sleep- en bergingsvaartuigen.

RVD, nr. 2

Werkbezoek aan het sleep- en bergingsbedrijf Multraship Towage & Salvage.