Koningin Máxima opent tentoonstelling in Dordrechts Museum

Hare Majesteit Koningin Máxima opent zaterdag 18 februari in het Dordrechts Museum de tentoonstelling Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur.

De opening in de Augustijnenkerk.

De tentoonstelling biedt een overzicht van het werk van Aert Schouman (Dordrecht 1710-1792). Als dierenschilder staat hij bekend om zijn aquarellen van vogels, zoogdieren, planten en om zijn behangsels met vogels. Vijf grote behangsels die in opdracht van Prins Willem V zijn gemaakt en onlangs zijn gerenoveerd maken onderdeel uit van de expositie. Deze behangsels hingen in een compleet beschilderde kamer in het Stadhouderlijk Kwartier in Den Haag en werden later in Paleis Huis ten Bosch geplaatst, waar zij na de renovatie van het paleis ook weer zullen terugkeren.

Het Dordrechts Museum bestaat dit jaar 175 jaar en is een van de oudste stedelijke musea van Nederland. De tentoonstelling kan worden bezichtigd van 19 februari tot en met 17 september 2017.

RVD, nr. 5

Koningin Máxima en Sander Paarlberg, conservator oude kunst van het Dordrechts Museum.