Prinses Beatrix bij onthulling beeld naamgever Madurodam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is woensdagochtend 8 februari in Madurodam aanwezig bij de onthulling van het beeld ‘Grote George’ door burgemeester Van Aartsen van de gemeente Den Haag. De beelden ‘Grote George’ en ‘Kleine George’ vormen samen een monument ter nagedachtenis aan de op Curaçao geboren en in 1945 overleden veteraan en verzetsstrijder George Maduro.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Koen van Weel
Den Haag, 8 februari 2017: Prinses Beatrix is in Madurodam aanwezig bij de onthulling van een beeld van de op Curaçao geboren en in 1945 overleden veteraan en verzetsstrijder George Maduro. George Maduro was Luitenant bij de cavalerie. Hij is postuum gedecoreerd met de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding die een militair of verzetsstrijder in oorlogstijd kan krijgen.

Met de onthulling van het beeld wordt het herdenkingsjaar in het kader van ‘100 jaar George Maduro’ afgesloten. Het jaar startte op 15 juli 2016, zijn 100e geboortedag.

Ter gelegenheid hiervan werd op deze datum het beeld van de tienjarige jongen onthuld. De beelden van de jonge en volwassen George zijn gemaakt door kunstenares Jikke van Loon. Zijn levensverhaal vormt de basis voor het nieuwe goede doelenbeleid van Madurodam.

Madurodam is in 1952 geopend door Prinses Beatrix. Deze kleinste stad van Nederland is tot stand gekomen met startkapitaal van de ouders van George Maduro ter herinnering aan hun enige zoon. Madurodam is een charitatieve stichting. Het heeft tot doel de bezoekers te inspireren en informeren over het beste dat Nederland te bieden heeft. Daarnaast steunt het park goede doelen voor kinderen.

RVD, nr. 12