Koning ontvangt Bondspresident Gauck

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bieden maandagavond 6 februari Bondspresident van Duitsland, Joachim Gauck, en zijn partner, mevrouw Daniela Schadt, een diner aan op Paleis Noordeinde. Namens het kabinet is minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aanwezig.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Olaf Kraak
Ontvangst van de Bondspresident van Duitsland, Joachim Gauck, en zijn partner, Daniela Schadt, voorafgaand aan een diner op Paleis Noordeinde.

Bondspresident Gauck is in Nederland van maandag 6 tot en met dinsdag 7 februari. Op 7 februari brengt hij in de ochtend een bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. ’s Middags neemt bondspresident Gauck een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht in ontvangst. Het eredoctoraat wordt hem uitgereikt tijdens de Dies van de Universiteit Maastricht in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. Op 12 februari wordt in Duitsland een nieuwe president gekozen.

RVD, nr. 18