Koningin Máxima geeft startsein voor trainingen voor alleenstaande moeders

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt woensdagochtend 8 maart 2017, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, een bijeenkomst van Stichting Single SuperMom in Amsterdam. De stichting, gericht op alleenstaande moeders, heeft trainingen Empowerment ontwikkeld. Koningin Máxima geeft het startsein voor deze trainingen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek
Koningin Máxima geeft het startsein voor de Empowerment trainingen op de bijeenkomst van Stichting Single SuperMom.

Het doel van de trainingen is de zelfredzaamheid en de economische positie van alleenstaande moeders te vergroten. Onderwerpen als het vinden van werk, omgang met de ex-partner en het alleen opvoeden van kinderen komen tijdens de trainingen aan bod. De lessen worden zowel op locatie als online aangeboden. Door de trainingen online aan te bieden is het mogelijk om de trainingen thuis of op een eigen tijdstip te volgen.

Stichting Single SuperMom, opgericht in 2008, richt zich op eenoudergezinnen in Nederland. De Stichting biedt alleenstaande moeders een netwerk door het aanbieden van activeringstrajecten en opleidingen. Daarnaast beschikt de organisatie over een website die functioneert als een ontmoetingsplek voor alleenstaande moeders, maar ook als helpdesk waar onder andere juridische vragen of vragen over kinderopvang gesteld kunnen worden.

RVD, nr. 26

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Frank van Beek
Koningin Máxima spreekt met deelnemers aan de bijeenkomst van Stichting Single SuperMom.