Koning geeft startsein voor 65e Lokale Uitdaging in Zoetermeer

Zijne Majesteit de Koning is vrijdag 17 maart 2017 aanwezig bij de landelijke bijeenkomst van de coöperatie Nederlandse Uitdaging (NU) in Zoetermeer. Bij voetbalvereniging sv DSO geeft de Koning het startsein voor de 65e Lokale Uitdaging van de NU.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Bas Czerwinski
Koning Willem-Alexander op bezoek bij voetbalvereniging DSO in Zoetermeer.

In Nederland zijn 64 Lokale Uitdagingen actief. Dit zijn netwerken in een dorp of stad die samenwerking tussen lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties tot stand brengen. Tijdens de bijeenkomst activeert de Koning de website van de Zoetermeerse Uitdaging waarmee de 65e Lokale Uitdaging een feit is. Iedere uitdaging bemiddelt in mensen, materiaal en middelen tussen lokale ondernemers en (sport)verenigingen en stichtingen met als doel de leefbaarheid van de samenleving te vergroten.
NU faciliteert, coördineert en stimuleert (nieuwe) Lokale Uitdagingen. Door maatschappelijk betrokken ondernemen op lokaal niveau te bevorderen, wil de coöperatie bijdragen aan meer sociale samenhang en een betere kwaliteit van wonen en leven voor mensen.

De Nederlandse Uitdaging is deelnemer aan het Groeiprogramma van het Oranjefonds en is de grootste groeier van de derde editie van het programma. De Koning en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 40

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Nederlandse Uitdaging