Koningin Máxima bij Global Money Week

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdagochtend 30 maart in het bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank in Amsterdam een korte toespraak ter gelegenheid van de Global Money Week, de internationale versie van de Week van het geld. Het evenement richt zich op kinderen van 10-16 jaar en wordt georganiseerd door de Child & Youth Finance International (CYFI) in samenwerking met platform Wijzer in geldzaken en Aflatoun International.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Robin van Lonkhuijsen
Koningin Máxima houdt een toespraak ter gelegenheid van de Global Money Week.

Tijdens de Global Money Week wordt onder meer op scholen in Nederland en in veel andere landen aandacht besteed aan verstandig omgaan met geld. Het thema van dit jaar is 'learn-save-earn'. Bij het evenement in de Nederlandse Bank gaan circa 80 kinderen met elkaar in gesprek over het nut van sparen voor hun toekomst. Tijdens de workshop 'Trip around the World' delen de kinderen uit Nederland en andere landen via videoboodschappen hun ervaringen met elkaar over goed omgaan met geld.

Koningin Máxima woont ook één van de workshops bij en neemt het document 'Safer Payment Procedures for Minors - guiding minors towards financial autonomy' in ontvangst. In dit document van CYFI, Mastercard en andere partners zijn richtlijnen voor financiële instellingen opgesteld voor het veilig maken van betalingsproducten voor jongeren.

Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld. Zij is ook speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA) en beschermvrouwe van het Global Partnership for Financial Inclusion van de G20 (GPFI).

RVD, nr. 42