Koningsdagconcert in Tilburg

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zijn maandagavond 3 april 2017 aanwezig bij het Koningsdagconcert in Theaters Tilburg.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Merlin Daleman
Tilburg, 3 april 2017: Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix wonen het Koningsdagconcert bij.

Het uitgangspunt voor het Koningsdagconcert is een toegankelijk en gevarieerd programma samen te stellen waarin de klassieke muziek een belangrijke rol speelt.

Deze editie van het Koningsdagconcert wordt uitgevoerd door de 22 strijkers van Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson samen met het Tim Kliphuis Trio, de Tilburgse performer-componist Tom America en het accordeonduo Toeac, en de eveneens uit Tilburg afkomstige pianist Jan Willem Rozenboom. Ook studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg leveren een bijdrage aan de avond. Choreograaf Ed Wubbe maakte voor hen een choreografie op muziek van Benjamin Britten. Componist Bob Zimmerman gaf ze de hoofdrol in de finale.

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voor Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de provincie waar de Koninklijke Familie Koningsdag viert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen. Het concert wordt bijgewoond door genodigd publiek.

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op donderdag 27 april, 21.10 - 21.55 uur op NPO 2.

RVD, nr. 44

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Merlin Daleman
Tilburg, 3 april 2017: Het Koningsdagconcert wordt uitgevoerd door de 22 strijkers van Amsterdam Sinfonietta.