Prinses Beatrix neemt deel aan NLdoet

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft zaterdag 11 maart deelgenomen aan NLdoet van het Oranje Fonds, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

IJsselstein, 11 maart 2017: Prinses Beatrix doet vrijwilligerswerk voor NLdoet in Speeltuin Kloosterplantsoen in IJsselstein.

Prinses Beatrix heeft vrijwilligerswerk gedaan in Speeltuin Kloosterplantsoen in IJsselstein. De Stichting Speeltuin Kloosterplantsoen beheert en onderhoudt de speeltuin die zo ingericht is dat kinderen t/m 12 jaar met en zonder beperking op een veilige, uitdagende en natuurlijke manier kunnen spelen. Prinses Beatrix heeft geholpen bij het gereed maken van de speeltuin voor het nieuwe seizoen.
 
In het hele koninkrijk zorgen duizenden stichtingen en verenigingen met hun activiteiten voor meer verbinding en contact in onze samenleving. Daarbij spelen vrijwilligers een cruciale rol. De vrijwilligersactie NLdoet vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats, op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. In totaal zijn ruim 9.500 klussen aangemeld bij het Oranje Fonds en worden 350.000 vrijwilligers verwacht. Ook het bedrijfsleven is bij de vrijwilligersactie betrokken. Het fonds wil met NLdoet vrijwilligerswerk meer, anders en breder onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.
 
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. 

RVD, nr. 52