Geloofsbrieven ambassadeurs Brazilië en Thailand

Zijne Majesteit de Koning heeft hedenochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens de ambassadeur van de Federale Republiek Brazilië, H.E. mevrouw Regina Maria Cordeiro Dunlop, en de ambassadeur van het Koninkrijk Thailand, H.E. mevrouw Pornprapai Ganjanarintr ontvangen.

Koning Willem-Alexander ontmoet op Paleis Noordeinde de ambassadeur van de Federale Republiek Brazilië, H.E. mevrouw Regina Maria Cordeiro Dunlop.

De ambassadeurs werden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelde daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen werden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig werd voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet reden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs was jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde stond een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestond uit een commandant en twee detachementen van Commando Zeestrijdkrachten Zr.Ms. de Ruijter. De muziek werd verzorgd door de Mariniers kapel der Koninklijke Marine & Tamboers en Pijpers. Bij de ingang van het paleis stonden twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgde een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentrad. Bij het vertrek van de ambassadeur kreeg deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 56

Koning Willem-Alexander neemt op Paleis Noordeinde de geloofsbrieven in ontvangst van de ambassadeur van het Koninkrijk Thailand, H.E. mevrouw Pornprapai Ganjanarintr.