Koningin Máxima opent hoofdkantoor StudyPortals in Eindhoven

Hare Majesteit Koningin Máxima is op vrijdagavond 7 april aanwezig bij de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor van StudyPortals in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Gerlo Beernink
Eindhoven, 7 april 2017: Koningin Máxima opent het nieuwe hoofdkantoor van StudyPortals.

De missie van StudyPortals is het wereldwijd transparant en toegankelijk maken van studiemogelijkheden via een online internationaal studiekeuzeplatform. Hiermee wil StudyPortals studenten stimuleren andere en goed geïnformeerde keuzes te maken over een studie - of deel daarvan - in het buitenland. Vanuit het principe dat studenten wereldwijd alle opties moeten kunnen vinden en vergelijken, zijn de diensten van StudyPortals gratis voor zowel studenten als universiteiten. Universiteiten kunnen optioneel gebruik maken van marketingdiensten, waarbij alleen kosten worden gerekend als echt resultaten worden geboekt. StudyPortals startte in 2007 en heeft inmiddels negen studiekeuzeportals met bijna 2.500 participerende universiteiten en hogescholen uit ruim 110 landen. Naast het nieuwe hoofdkantoor in Eindhoven, zijn er vestigingen in Boston, Boekarest, Melbourne en Manchester.

Na de openingsbijeenkomst wordt Koningin Máxima door medeoprichter en directeur, Edwin van Rest, rondgeleid door het kantoor en spreekt zij met enkele medewerkers over hun bijdrage aan de snelle groei en sociale impact van het bedrijf. Daarnaast ontmoet zij enkele studenten die door gebruik van StudyPortals hun opleiding in het buitenland hebben gevonden.

RVD, nr. 57