Koningin Máxima en Juliana Awada bezoeken Centrum Jeugd en Gezin Den Haag

Hare Majesteit Koningin Máxima en mevrouw Juliana Awada, echtgenote van president Mauricio Macri van de Argentijnse Republiek, brachten dinsdagochtend 28 maart een werkbezoek aan het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Den Haag. Het CJG biedt hulp bij alle vraagstukken over gezondheid, zorg, opgroeien en opvoeden aan kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar en hun ouders en opvoeders.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Lex van Lieshout
Koningin Máxima en mevrouw Juliana Awada in gesprek met ouders.

In het CJG is alle kennis over opvoeden en opgroeien samengebracht, van zwangerschapsyoga tot jeugdgezondheidszorg, van opvoedondersteuning en puberoudercursussen tot jeugdhulp. Consultatiebureaus, schoolartsen en -verpleegkundigen en gezinscoaches werken hier samen onder een dak. Het CJG is tevens een ontmoetingsplek voor ouders om tips en ervaringen uit te wisselen. In Den Haag zijn tien centra gevestigd, die door de gemeente zijn ingericht om alle jongeren een gezonde en veilige omgeving te bieden. Een dergelijke brede benadering bestaat in Argentinië nog niet.
 
Koningin Máxima en Juliana Awada spraken tijdens hun bezoek met experts en betrokkenen over jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp en opvoedondersteuning. Zo spraken zij met een jeugdarts van het consultatiebureau over de fysieke gezondheid van kinderen. Een tweede gesprek betrof de begeleiding van ouders bij lichte opvoedondersteuning. Tijdens een laatste gesprek met een gezinscoach kwam de hulp aan kwetsbare gezinnen met concrete problemen aan de orde. Aan de hand van de Signs of Safety-methode wordt samen met de ouder gekeken wat de krachten en zwaktes zijn in het gezin.
 
Het bezoek van Koningin Máxima en mevrouw Juliana Awada vond plaats in het kader van het staatsbezoek dat president Mauricio Macri van de Argentijnse Republiek in Nederland aflegt op 27 en 28 maart.

RVD, nr. 68