Geloofsbrieven ambassadeurs Korea en Burkina Faso

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 19 april op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Korea, Z.E. Yun Young Lee, en de ambassadeur van de Democratische Republiek Burkina Faso, H.E. mevrouw Jacqueline Marie Zaba.

Koning Willem-Alexander neemt op Paleis Noordeinde de geloofsbrieven in ontvangst van de ambassadeur van de Democratische Republiek Burkina Faso, H.E. mevrouw Jacqueline Marie Zaba.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Koning Willem-Alexander neemt op Paleis Noordeinde de geloofsbrieven in ontvangst van de ambassadeur van de Republiek Korea, Z.E. Yun Young Lee.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 12 Infanteriebataljon. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bij de ingang van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 85