Koningin Máxima bij opening Holland Festival

Hare Majesteit Koningin Máxima is op zaterdagavond 3 juni aanwezig bij de openingsvoorstelling van het 70e Holland Festival in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima bij openingsvoorstelling Holland Festival op 3 juni
Beeld: ©ANP / Evert Elzinga
Amsterdam, 3 juni 2017: Koningin Máxima woont de openingsvoorstelling bij van het 70e Holland Festival in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Met de opera Mariavespers van Claudio Monteverdi verzorgt De Nationale Opera dit jaar de openingsvoorstelling van het Holland Festival. Artistiek directeur Pierre Audi toont een nieuwe visuele en ruimtelijke interpretatie van de zeventiende-eeuwse gezangen. De muzikale leiding is in handen van de Franse dirigent Raphaël Pichon, de zangers en instrumentalisten zijn van het barokensemble Pygmalion. Het decor bestaat uit een beeldend kunstwerk van de Belgische kunstenares Berlinde De Bruykere. In haar werk vormen religieuze symboliek en mythologie belangrijke elementen. Monteverdi baseerde zijn Mariavespers onder andere op het rooms-katholieke avondgebed.

Het Holland Festival is een internationaal podiumkunstenfestival dat ieder jaar plaatsvindt in Amsterdam. De 70ste editie vindt plaats van 3 tot en met 25 juni 2017.

RVD, nr. 97