Koningin Máxima lanceert werkgeverswebsite op symposium platform Wijzer in geldzaken

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagochtend 23 mei aanwezig bij het jaarlijks symposium van het platform Wijzer in geldzaken in The College Hotel in Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst lanceert zij een werkgeverswebsite voor financieel gezonde werknemers.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Robin Utrecht
Koningin Máxima lanceert een werkgeverswebsite voor financieel gezonde werknemers.

De website stimuleert werkgevers om verantwoord financieel gedrag bij hun werknemers te bevorderen en werknemers met geldproblemen door te verwijzen. Door middel van informatie, tips en checklists kunnen werkgevers hun werknemers ondersteunen om 'financieel fit' te blijven en hun werk met aandacht en plezier te kunnen doen. De website is een initiatief van Wijzer in geldzaken, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Nibud (het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting), NVVK (de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) en Divosa (de vereniging voor leidinggevenden in het sociale domein).

Het symposium op 23 mei heeft als thema 'Het schaap met vijf poten; een leven lang werken, leren, zorgen en genieten'. De bijeenkomst staat in het teken van de veranderingen op de arbeidsmarkt voor zowel werkgevers als werknemers als gevolg van flexibilisering, robotisering, vergrijzing en de verhoogde pensioenleeftijd. Doel van de bijeenkomst is om de laatste wetenschappelijke en praktische inzichten te delen.

Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

RVD, nr. 99