Koningin Máxima bij seminar over bescherming onderwijs in conflictsituaties

Hare Majesteit Koningin Máxima woont vrijdagochtend 19 mei in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling de opening bij van het internationale seminar 'Law, Education and the SDG's'. Het seminar vindt plaats in The Hague Institute for Global Justice. Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser uit Qatar, oprichter van de stichting Education Above All en pleitbezorger van de VN ontwikkelingsdoelen, houdt een keynote speech.

Koningin Máxima en Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser zijn aanwezig bij de opening bij van het internationale seminar 'Law, Education and the SDG's'.

Het seminar maakt deel uit van een internationaal initiatief om het recht op onderwijs te waarborgen in landen die in tijden van onveiligheid en gewapend conflict verkeren. Een andere doelstelling is aanvallen op studenten, docenten en scholen te verminderen. Dit sluit ook aan bij de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals, SDG's). Deze zeventien ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 door alle VN lidstaten vastgesteld. Tijdens het seminar staan de doelen ten aanzien van 'Hoogwaardig onderwijs' en 'Vrede en Recht' centraal.

De voorzitter van de Raad van Toezicht van The Hague Institute, de heer Dick Benschop houdt het welkomstwoord. Vervolgens is er een toespraak van Sheikha Moza, gevolgd door een paneldiscussie onder leiding van journaliste Zeinab Badawi. Deelnemers aan de paneldiscussie zijn onder anderen Sheikha Moza, mevrouw Dr. Fatou Bensouda, aanklager bij het Internationaal Strafhof en mevrouw Graça Machel, oprichter en directeur van de 'Foundation for Community Development' en de Graça Machel Foundation. Toehoorders zijn vertegenwoordigers van internationale strafhoven en tribunalen en vertegenwoordigers uit de diplomatieke dienst, overheid, wetenschap en diverse maatschappelijke organisaties op het gebied van internationale samenwerking.

The Hague Institute for Global Justice is een onafhankelijke  internationale denktank werkzaam op het snijvlak van vrede, veiligheid en recht. Het seminar is onderdeel van de 'Distinguished Speaker Series' van The Hague Institute, waarbij eminente sprekers op het gebied van internationale betrekkingen aanwezig zijn.

RVD, nr. 104