Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden reikt woensdagochtend 14 juni 2017 de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De onderscheidingen worden uitgereikt aan Jan Buisman uit Den Haag, Elise Wessels - van Houdt uit Amsterdam en Pieter Breuker uit Feanwâlden.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Robin Utrecht
Amsterdam, 14 juni 2017: Prinses Beatrix reikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit.

Het Cultuurfonds heeft de onderscheiding aan Jan Buisman (1925, Culemborg) toegekend vanwege zijn bijdrage aan de geschiedenis van de meteorologie en in het bijzonder de publicaties Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen. Elise Wessels - van Houdt (1943, Rotterdam) ontvangt een Zilveren Anjer voor haar rol als moderne mecenas voor de podium- en beeldende kunsten en in het bijzonder voor Nihon no hanga, een omvangrijke collectie Japanse prenten. Pieter Breuker (1945, Skingen) ontvangt de onderscheiding vanwege zijn bijdrage aan de cultuurhistorie en in het bijzonder de kaats- en sportgeschiedenis in relatie met kunst en cultuur.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

RVD, nr. 103