Koningin Máxima bij rondetafeldiscussie DNB over regulering technologische financiële innovaties

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vanochtend in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling bij De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam deelgenomen aan een internationale rondetafeldiscussie over de regulering van technologische innovaties in de financiële dienstverlening.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Rob Meulemans
Koningin Máxima met enkele deelnemers aan de rondetafeldiscussie in het gebouw van De Nederlandsche Bank.

Technologische toepassingen bieden kansen om de 2 miljard mensen en 200 miljoen kleine bedrijven die nu nog geen toegang hebben tot financiële diensten hierbij aan te laten sluiten. Er zijn echter ook risico's. Op initiatief van Koningin Máxima en de president van DNB, Klaas Knot, discussieerden vertegenwoordigers van internationale regelgevende instanties als centrale banken, toezichthouders en ministeries met elkaar en met 'fintech' organisaties over de kansen en bedreigingen. Ook waren enkele leden van de 'Reference Group' met wie Koningin Máxima samenwerkt (o.a. De Wereld Bank Groep en het IMF) aanwezig.

RVD, nr. 107