Koningin Máxima houdt toespraak bij Europese partnerbijeenkomst van McKinsey & Company

Hare Majesteit Koningin Máxima hield maandagmiddag 22 mei een toespraak bij een internationale bijeenkomst van McKinsey & Company in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©McKinsey & Company / Kristian Grant
Koningin Máxima houdt een toespraak bij een internationale bijeenkomst van McKinsey & Company in de Beurs van Berlage.

McKinsey & Company is een internationaal organisatie-adviesbureau dat zich richt op strategische vraagstukken van organisaties. Tijdens de bijeenkomst in Amsterdam spraken Europese partners van McKinsey over ondernemerschap en groei. In verschillende werksessies werd ingegaan op vraagstukken waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in deze context mee te maken hebben.
 
Koningin Máxima hield haar toespraak in haar hoedanigheid van lid van het comité voor ondernemerschap en financiering en speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie pleit zij wereldwijd voor goede toegang tot financiële diensten, in het bijzonder voor mensen in armoedesituaties.
Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering is ingesteld door de minister van Economische Zaken. Het Comité zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf in Nederland te versterken.

RVD, nr. 119