Prinses Margriet opent congres VISION 2017

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent maandagochtend 26 juni het internationale VISION 2017 congres in The World Forum in Den Haag. Het thema van het congres is ‘Low vision rehabilitation, a global right’.

Beeld: ©Hollandse Hoogte / Wiebe Kiestra
Prinses Margriet bij Vision 2017.

Doel van het congres is het delen van nieuwe wetenschappelijke resultaten om de revalidatie van slechtziende en blinde mensen te verbeteren en te erkennen als recht.  Aan het congres nemen ruim duizend wetenschappers en vertegenwoordigers uit meer dan veertig landen deel.

De opening van het congres wordt georganiseerd door de projectgroep van VISION 2020 Netherlands, een onderdeel van een wereldwijd initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Prinses Margriet vraagt als beschermvrouwe van VISION 2020 Netherlands aandacht voor het terugdringen van slechtziendheid door oogscreening van risicogroepen.

RVD, nr. 127