Koning en Koningin Máxima aanwezig bij openingswedstrijd EK voetbal Vrouwen

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn zondag 16 juli 2017 aanwezig bij de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen. In stadion Galgenwaard in Utrecht speelt het Nederlands elftal om 18:00 uur tegen Noorwegen.

De Koning en de Koningin in de kleedkamer met de Oranje voetbalvrouwen.

Het Europees Kampioenschap voor vrouwen (UEFA Women’s EURO 2017) wordt georganiseerd namens de Europese voetbalbond UEFA. Nederland organiseert voor de eerste keer dit toernooi, dat met zestien deelnemers het grootste EK voetbal voor vrouwen is tot nu toe.

Naast Utrecht worden ook in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam en Tilburg wedstrijden gespeeld. Het Nederlands elftal speelt op 20 juli tegen Denemarken en op 24 juli tegen België. De finale van het EK Voetbal voor vrouwen wordt gespeeld op zondag 6 augustus in Enschede.

RVD, nr. 145