Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Defensie Cyber Commando

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht donderdagmorgen 15 juni een werkbezoek aan het Defensie Cyber Commando (DCC) op de Beatrixkazerne in Den Haag. In aanwezigheid van plaatsvervangend commandant Landstrijdkrachten Martin Wijnen en commandant DCC brigadegeneraal Hans Folmer kreeg zij uitleg over de inspanningen van Defensie in cyberspace.

Koningin Máxima tijdens haar werkbezoek aan het Defensie Cyber Commando (DCC) in Den Haag.

Het DCC is opgericht op 25 september 2014 en maakt deel uit van de Koninklijke Landmacht. Het cyber commando zet zich in voor de digitale veiligheid van de hele Defensieorganisatie en haar partners. Belangrijkste taken zijn het verdedigen van digitale systemen tegen aanvallen en spionage, informatie verkrijgen over mogelijke cyberbedreigingen en het kunnen aanvallen, manipuleren of uitschakelen van digitale systemen van tegenstanders. Tegenstanders kunnen andere landen zijn, maar ook (terroristische) organisaties of hackers.
 
Tijdens het werkbezoek werd in verschillende demonstraties getoond hoe een digitale strijd er uit kan zien. Medewerkers en stagairs van het DCC gaven een toelichting op de projecten waar ze aan werken. Ook sprak Koningin Máxima met een vertegenwoordiging van de medezeggenschapscommissie over het aantrekken en behouden van cyberspecialisten voor Defensie.

RVD, nr. 144