Koningin Máxima bij Opening Night Koninklijk Concertgebouworkest

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagavond 14 september 2017 aanwezig bij de opening van het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest, RCO Opening Night in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Koningin Máxima is beschermvrouwe van het orkest.

Koningin Máxima, dirigent Thomas Hengelbrock en de Duitse sopraan Diana Damrau.

RCO Opening Night is een jaarlijks terugkerend concert waarmee het Koninklijk Concertgebouworkest het nieuwe seizoen inluidt. Het concert staat onder leiding van dirigent Thomas Hengelbrock, de Duitse sopraan Diana Damrau zal soleren in aria's van Mozart. Damrau maakt haar debuut bij het Concertgebouworkest.

Op het programma staan naast aria's ook instrumentale werken van Mozart, na de pauze gevolgd door de Achtste symfonie van Dvořák en enkele andere muziekstukken.

RVD, nr. 168

 

Opening van het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest, RCO Opening Night.