Koningin Máxima opent congres De Dag van de Jeugdprofessional

Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagochtend 15 september in de Jaarbeurs in Utrecht het congres 'De Dag van de Jeugdprofessional'. Het is de eerste keer dat een dergelijke bijeenkomst wordt georganiseerd voor professionals die werkzaam zijn in de jeugdhulp en jeugdbescherming.

Koningin Máxima opent het congres De Dag van de Jeugdprofessional.

Aan de hand van het thema 'Van Droom naar Doen' spreken professionals die geregistreerd zijn bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en vertegenwoordigers van beroepsverenigingen over beroepsregistratie en tuchtrecht, beroepstrots, geweten en dilemma's en professionaliteit in de dagelijkse praktijk.

Koningin Máxima opent het congres en woont aansluitend een interviewsessie bij. Hierin wordt gesproken over de inhoud van de relatie met de cliënt, kwaliteit van de beroepsuitoefening, de positie van de professionals als werknemer of zzp-er, en de samenwerking met andere professionals. Aansluitend spreekt zij met enkele professionals en vertegenwoordigers van beroepsverenigingen.

RVD, nr. 172