Prinses Beatrix bij dansevenement Free to Move

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont donderdagavond 31 augustus in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de dansvoorstelling Free to Move bij. De voorstelling is een samenwerking van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance, waarbij de top van de Nederlandse moderne dans zich belangeloos inzet voor de strijd tegen spierziekten.

Prinses Beatrix woont de dansvoorstelling Free to Move bij. De voorstelling is een samenwerking van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance.

De vijfde editie van Free to Move staat in het teken van bewegen en bewogen worden. De opbrengst van de avond is voor het Prinses Beatrix Spierfonds, dat wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt  naar de oorzaak, behandeling en genezing van spierziekten.

Deelnemende dansgezelschappen zijn onder andere Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans, Codarts Rotterdam en Kalpana Raghuraman. Na de voorstelling spreekt Prinses Beatrix met betrokkenen van het fonds en met jonge mensen met een spierziekte. Ook ontmoet zij enkele dansers.

Prinses Beatrix is sinds 1957 beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds.

RVD, nr. 171