Koning bij jubileum Reddingsbrigade Nederland

Zijne Majesteit de Koning is op zaterdagochtend 16 september aanwezig bij de viering van het honderdjarig jubileum van Reddingsbrigade Nederland in attractiepark Duinrell in Wassenaar.

Koning Willem-Alexander is aanwezig bij 100-jarig jubileum Reddingsbrigade Nederland.

De Koning spreekt tijdens de jubileumdag met vrijwillige redders en medewerkers van de Reddingsbrigade over onder meer preventie, waterhulpverlening en de opleiding tot ‘lifeguard’. Daarnaast neemt hij het jubileumboek ‘De redder in nood’ over de geschiedenis van honderd jaar Reddingsbrigade Nederland in ontvangst.

Reddingsbrigade Nederland is de landelijke vereniging van 166 aangesloten reddingsbrigades in het hele land en heeft als doel het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Vrijwilligers worden daarvoor opgeleid in zwemmend en varend redden. Lifeguards van de Reddingsbrigade voeren jaarlijks gemiddeld negenduizend geregistreerde hulpverleningsacties op zee en in recreatiegebieden uit.

RVD, nr. 176