Koningin Máxima bij benefietgaladiner Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdag 5 september aanwezig bij het benefietgaladiner van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in het Concertgebouw in Amsterdam.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Koningin Máxima houdt een toespraak tijdens het benefietgala.

Tijdens het diner treden diverse Nederlandse artiesten op, zoals het pianoduo Arthur en Lucas Jussen en Ali B. De opbrengsten van het benefietgaladiner gaan naar twee projecten van het Prinses Máxima Centrum, zogenoemde ouder-kindkamers en een intra-operatieve MRI. De ouder-kindkamers zijn bedoeld om ouders dag en nacht bij hun zieke kind te laten zijn. Met de intra-operatieve MRI kunnen kinderen met een hersentumor heel nauwkeurig geopereerd worden, waardoor zij een betere kwaliteit van leven hebben na de behandeling.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Robin Utrecht
Ali B. was een van de artiesten die aan het benefietgala meewerkten.

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen met een optimale kwaliteit van leven. In dit centrum worden zorg en onderzoek van kinderoncologie in Nederland geconcentreerd. De organisatie betrekt in mei 2018 haar nieuwe gebouw in Utrecht.

RVD, nr. 182