Prinses Margriet bij Rode Kruis jubileumbijeenkomst 'Ode aan de Vrijwilliger'

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont zaterdagmiddag 9 september een jubileumbijeenkomst bij voor vrijwilligers van het Rode Kruis. Tijdens deze middag opent zij de fototentoonstelling Ode aan de vrijwilliger van Fotograaf Raymond Rutting in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Robin Utrecht
Prinses Margriet is op de Dam aanwezig bij een wereldrecordpoging voor de grootste EHBO-cursus ter wereld.

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar. Fotograaf Raymond Rutting volgde sinds 2016 tientallen vrijwilligers. Het resultaat werd een fotografische dwarsdoorsnede van de hulpverlening van het Rode Kruis in Nederland; van oorlogsrechtvoorlichters tot noodhulpverleners, van jongerenvertegenwoordigers tot EHBO trainers.

Bij de fototentoonstelling zijn enkele tientallen vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig die ter gelegenheid van het jubileum een onderscheiding ontvangen. Het jubileum-insigne Hier om te Helpen wordt uitgereikt aan vrijwilligers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de vernieuwing van het Rode Kruis, bijvoorbeeld op het gebied van online hulpverlening, noodhulp en evenementenhulp. Prinses Margriet reikt persoonlijk enkele van de insignes uit.

Eerder die middag wordt op de Dam een wereldrecordpoging gedaan voor de grootste EHBO cursus ter wereld. De fototentoonstelling Ode aan de vrijwilliger is vanaf eind november te zien in Fotogalerie De Gang in Haarlem en zal daarna door het land reizen. Prinses Margriet is sinds 1966 nauw betrokken bij het Rode Kruis, tegenwoordig als erevoorzitter.

RVD, nr. 198

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Robin Utrecht
Ook Prins Pieter-Christiaan is aanwezig bij de recordpoging 'grootste EHBO-cursus ter wereld'.