Koning ontvangt Bijbel in Sranan Tongo

Zijne Majesteit de Koning ontving hedenochtend op Paleis Noordeinde een delegatie van het Nederlands Bijbelgenootschap en het Surinaams Bijbelgenootschap. Deze bijbelgenootschappen werken op een aantal gebieden samen, waaronder de totstandkoming van een Bijbel in het Sranan Tongo. Deze taal wordt in Suriname (naast het Nederlands) zeer veel gesproken. De Koning kreeg een exemplaar van deze Bijbel overhandigd als markering van het feit dat deze ook in Nederland wordt geïntroduceerd. Het gesprek met de delegatie ging onder meer over de betekenis van de migrantenkerken in Nederland. De Koning is beschermheer van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Beeld: ©RVD / Jeroen van der Meyde
Koning Willem-Alexander ontvangt uit handen van een delegatie van het Nederlands Bijbelgenootschap en het Surinaams Bijbelgenootschap een exemplaar van de Bijbel in het Sranan Tongo.