Koning reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2017 uit

Zijne Majesteit de Koning reikt vrijdagmiddag 6 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2017 uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Vier jonge kunstenaars ontvangen deze aanmoedigingsprijs, een bedrag van 6.500 euro. Na de uitreiking opent de Koning de tentoonstelling waar de winnende werken en een selectie uit de overige ingezonden schilderijen te zien zijn.

Koning Willem-Alexander met de winnaars van de Vrije Schilderkunst 2017.

De Koninklijke Prijs is in 1871 door Koning Willem III ingesteld als Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Na Koning Willem III hebben de Koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix en Koning Willem-Alexander deze traditie voortgezet. De Koninklijke Prijs is bedoeld om jong talent op het gebied van schilderkunst te stimuleren. Nederlandse beeldende kunstenaars tot 35 jaar kunnen meedingen naar de prijs. Dit jaar zonden ruim 302 kunstenaars beeldmateriaal in.

De tentoonstelling is geopend voor publiek van 7 oktober t/m 15 november. Het Paleis is gedurende de tentoonstelling geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur (tijdens de herfstvakantie ook op maandag geopend).

RVD, nr. 223